Monday, April 6, 2009

JJCM- Kota Bharu Trip

Kota Bharu Trip

Location : Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Date: Apr 03rd- Apr 06th, 2009
Cost: RM96 (AirAsia flight return)
Rating: 2.5 stars/5 stars

Well, upon request by frens, we all dont know where to go, so we decided to travel to Kota Bharu, Kelantan. Tiada apa rancangan khusus pun, just jalan2, makan2 dan lepak2. Berikut antara tempat dan makanan yang sempat dijamah. Before that we need know a bit about Kota Bharu kan??

"Kota Bharu (also Kota Bahru or Kota Baru) is the state capital of Kelantan, on the east coast of peninsular Malaysia. Many travellers simply pass through on their way to the Perhentian Islands, but those who spend a few days in KB have the chance to go to some of the museums mentioned below, eat some delicious food, look at a unique style of traditional architecture, and get a little bit of the feel of a city that has an interesting cultural identity all its own".

Inilah antara peserta bagi trip ke KB kita kali ini..


Sory guys, tak banyak gambar yg diambil di sana..sory hazer, pic x der la pulak..kan tak byk bergambar..sama2 kita ikuti my journey..

Nasi Kerabu - sempat merasa nasi kerabu- makanan kebangsaan di Kelantan







Kuih Taik Itik- Rasanya agak manis dan bagi aku tak suka and saja try satu cubitan sahaja








Pantai Cahaya Bulan - PCB - tak secantik waktu aku 1st time sampai..dah tidak menunjukkan kepantaian tempat berehat





Pasar Siti Khadijah - tak suka la sbb sama jer ngan Pasar Payang, Terengganu. Busuk sekal..tapi shube kat sini agak menarik.. heheh



Dan ada beberapa lagi tempat menarik yang dilawati tapi malas nak upload. Thanks and kredit for Nero- Coyote Ugly's members for hospitality and layanan kerana sanggup melayani karenah kitaorg..

8 comments:

  1. kelas kan? nnt kami upload pic u all..

    ReplyDelete
  2. gambar mek x der ke? sah second class friend... takut kami makan banyak ke uol??

    ReplyDelete
  3. aku pun orang kelantan takkan orang macam korang tak pernah pi ke pasar kot.kalau korang nak awek kelantan korang pi kat kb mall kat situ banyak awek.ok bye....

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails