Friday, May 15, 2009

JJCM- Bangkok Trip May 2009 Pt2

Bangkok Trip - Pt2 (Dining & Food)

Merasa kita sambung bagi 2nd part of my trip to Bangkok. Yer la dah ramai yg sibuk bertanya buat ajer pi sana, malas nak bercerita kat semua org, so senang2 masuk jer la blog aku yg vasst ni.. huhuh.. vast ke? ermmm... ada aku kisah ?? cak cak cak (ambek kena si azwan ali version)..padan muka korang.

Okla kali ni kita bercerita pulak bab2 makan dan dining pulak, punyala mahal..tapi gigih jerla sbb dah teringin nak makan sangat kan "Tomyam" originally buatan org Thai.. Sedap sekal, rasa macam nak bungkus bawak balik jerk. Motif? nak bagi hidangan kat anak2 yatim katanya.. okla kita tgk apa kitaorg makan kat sana yer..

Sory guys, tak semua ambik gambaq makanan ni..ikut mood jer la mana yang sempat.. jeng jeng..

Day 1

** nilah yang paling lazat.. tomyam seafood tercinta alabama katanya (nama diberi sendiri)


Hasilnya, vasst habis licin aku makan.. hahaha (gemuk tak jugak kan?)

Day 2

** sedapnya melahap ketam dalam tomyam ni.. ni makan kat area restoran limbah bab kata kak hazer, walaupun tak jumpa sebab tak pasti yg mana satu.. janji ada limbah2 kan? okla tu.. nyam nyamm :)

** air ni korang caya tak... apple and orange juice ni harganya RM8 segelas.. pekat sekal..tak macam Malaysia..Last day
Last day ni sempatla singgah restoran malaysia- Cilipadi kat area Silom ni.. rindu katanya nak makan makanan Malaysia.. tapi yang penting makan "nasi goreng ayam" sajak.. harganya? RM8 hengget jugak.. tak sempat nak letak tag pulak.. huhuh

Sekian terima kasih..

5 comments:

  1. makan nasi banyak tapi tetap tak gemok. lebih elok macam ni dari ikat perut tak makan nasi 22 bulan tapi tak juga kurus

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails